text.skipToContent text.skipToNavigation

Eguren Ugarte Kriantza -Magnum 1,5L -

18,00 €

Eskainia:  Bask Selekt Lezama
Eguren Ugarte Crianza Bodegas Ugartek, Eguren familiako upeltegietako batek, egindako Errioxako ardo beltza da.

Gehiago jakin...

Kopurua
Eguren Ugarte Kriantza -Magnum 1,5L -
18,00 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Itzuli

doan Produktu honen doako itzulketa bermatzen dugu

Informazio gehiago Eguren Ugarte Kriantza -Magnum 1,5L -

Ardo klasiko hau coupage bat da, batez ere Tempranillo eta Garnacha ehuneko txiki bat. Mahatsak Bastidan, Paganosen eta Eltziegon, Arabako Errioxaren bihotzean, dauden mahastietatik datoz. Eremu horretako klima mediterraneoa da, baina eragin atlantiko handia du. Kantabriako mendilerroa iparraldeko haize hotzen aurrean babesteko hesi naturala da. Mahastiak buztin-karezko lurzoruetan landatuta daude, itsas mailatik 400 eta 700 metro arteko altitudean. Mahatsa hazteko ezaugarri zoragarriak dituzten lurzoruak dira. Mahats-bilketa mekanikoki egiten da, mahatsa unerik onenean biltzen dela ziurtatzeko. Upeltegian mahatsak hautatu ondoren, txortena kendu eta zanpatu egiten da. Ondoren, muztioa hartzidura batetik igarotzen da, 15 egunez hautatutako legamiekin, 25-28ºC-ko tenperatura kontrolatuan. Egunero egiten dira erremonteak prozesu horretan. Hartzidura amaitutakoan, 7 eguneko beratzea egiten da. Azkenik, Eguren Ugarte Crianza haritz amerikar eta frantsesezko upeletan egoten da 15 hilabetez, 4-6 hilabetean behin joan-etorriak eginez. Ontze-prozesua merkaturatu baino 6 hilabete lehenago amaitzen da, botilan. KATA-OHARRA: ikusmena: Eguren Ugartek gerezi gorri bizia, garbia eta distiratsua du Nariz: ahabiak, gangarrak eta masustak bezalako fruta gorri eta beltz helduaren aromadun ardo bat bezala erakusten da, nota txigortuekin eta barrikatik ateratako banillaren oroitzapenarekin ezin hobeto mihiztatuta. Ahoa: sarreran freskotasuna duen ardoa da, gero taninoek ekarritako egiturari bidea uzten diona, fruta beltzak eta ontzearen notak agertzen dira, ardoari gorputza eta egitura emanez.