text.skipToContent text.skipToNavigation

Gewurztraminer ardoa 2017, Trimbach (Frantzia)

30,00 €

Maison Trimbach-en jatorria 1626koa da. Ordutik, enologo zorrotzen eta Alsaziako ardoen zale amorratuen hamabi belaunaldik ospe sendoa garatu dute, pazientziaz, aitatik semera.

Gehiago jakin...

Kopurua
Gewurztraminer ardoa 2017, Trimbach (Frantzia)
30,00 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Gewurztraminer ardoa 2017, Trimbach (Frantzia)

Trimbach familiaren berezko mahastietatik eta familiak epe luzerako harremanak dituen ekoizleetatik dator gewürztraminer hau Ribeauvilleko enpresaren ardo berezienetako bat da. Gewürztraminerra Alsazian landatzen diren barietateen artean afrutatuena eta espeziatuena da, eta hain zuzen ere han, Vosgoarren Parke Naturalaren kanpoaldean, lortzen du hain ospetsua den mahatsak bere bertsiorik hurbilena. Mahatsa bildu ondoren, mahatsak zuzenean eramaten dira upeltegira, eta altzairu herdoilgaitzezko eta hormigoizko andeletan hartzitzen dira, tenperatura kontrolatuarekin. Lortutako ardoak ez du hartzidura malolaktikoa egiten, eta, horrela, mahatsen berezko freskura eta berezko azidotasuna mantentzen ditu, Trimbach Gewürztraminerren bolumena eta sentsazio atseginak orekatzeko ezinbestekoa dena. Upategian bi urtez zahartu ondoren merkaturatzen da, balantze perfektua frutaren eta azidotasunaren artean duenean. Bere sudurrean kanela eta intxaur muskatua sentitzen dira, baina baita lichia eta arrosa-petaloak ere. Ahoan zabala eta bizia da, orekatua eta guztiz goxoa. Nota berriak agertzen dira une oro, erleen eta pinuen argizaria, limoi eta almendraz josia, baita hidrokarburoen oroitzapen sotil bat ere. Erabat lehor amaitzen du, mandarina ukitu batekin amaiera luzean. Moderazio klasikoa barietatearen nortasun exotiko eta minarekin konbinatzen duen ardoa da. Bere izaera lehorrak aperitiboetarako ardo ezin hobea bihurtzen du, baina bere bolumen eta usainagatik, plater askoz sendoagoekin ere konpainia ona egiteko gai da, hala nola haragi gazitu edo espeziatuekin, plater exotiko eta urtzeko sukaldaritzakoekin edo bertako gazta ospetsuarekin: Munster. Roquefort bezalako gazta urdin bizi baten beldur ere ez da; foiearekin ere ausartzen da.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen