text.skipToContent text.skipToNavigation

Honduras El Puente espezialitateko kafea aletan. 250 g.

Kopurua
Honduras El Puente espezialitateko kafea aletan. 250 g.
18,00 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Honduras El Puente espezialitateko kafea aletan. 250 g.

HONDURAS EL PUENTE FINCA El Puente PRODUCTORES Marysabel Caballero y Moisés Herrera REGIÓN Marcala PUEBLO Chinacla ALTURA APROX. 1.850 msnm VARIETAL Anacafé MOZKINA Garbitu DASTAKETA OHARRA Gozoa, abrikota eta kardamomoa. Marysabelen konexioa eta kafea oso errotuta daude bere familiaren historian. Harrotasunez ordezkatzen du kafe-ekoizleen laugarren belaunaldia, 1907an bere birraitona, Felipe García, Hondurasen kafea landatzen hasi zenean hasi zen tradizioarekin. Don Feliperen dedikazioak El Salvadorrera eraman zuen larruzko zakuetan kafea lantzera, prozesatzera eta garraiatzera, Alemaniara esportatzeko. Bere herrialdeko Cup of Excellence-n behin eta berriz sarituak izan dira, eta ingurumenaren kalitatearekin eta jasangarritasunarekin duten konpromiso nekaezinak markatu du haien ibilbidea; zalantzarik gabe, Hondurasko espezialitateko kafe-finka ospetsuenetako bat da. Energia eta ikuspegia finken lurzorua hobetzera bideratzen da, kafetoentzako hazkuntza-ingurune osasungarria bermatzeko. Horretarako, behi-simaurraz eta oilo-gorotzez egindako ongarri organikoa sortzen dute, gereziaren mamiarekin eta beste material organiko batzuekin nahastuta. Hori zenbait ongarri mineralekin batera erabiltzen da, kafeek produktiboak hazteko behar diren mantenugaiak lortzen dituztela ziurtatzeko. Ingurumen-osasuna are gehiago sustatzeko, ez dute pestizidarik erabiliko beren finketan. Aldiz, itzal-mailak kontrolatzen dituzte onddoen eta kafearen beste gaixotasun batzuen hazkundea kontrolatzeko. Zuhaitzen artean ere tarte handiagoa hartu dute, ohiko jardunbideetatik aldenduz, onddoen eta hostoen marruskaduraren arriskua murrizteko. Ikuspegi berritzailearen arabera, kafeek loratzeko leku gehiago dutenean, osasuntsuago eta indartsuago hazten dira. 2012an, une erabakigarria iritsi zen; izan ere, lehortze-esperimentu batzuetan murgildu ziren, hainbat teknika arakatuz. Teknika horiek itzal-sareen azpiko ohe garaietatik hormigoizko patioetaraino eta lehorgailu mekanikoetaraino iristen ziren. Helburua? Hitzaurrean kafearen freskotasuna gordetzeko sekretua aurkitzea. Erantzuna kafeen lehortze motelarekin sortu zen, dela Guardioletan tenperatura baxuan 72 orduz edo Afrikako ohe goratuak itzalpean erabiliz, eta horrek bermatzen du kafeek beren zapore fresko eta goxoak mantentzea uzta baino askoz geroago. Urtero, familiak prozesatzeko metodoak optimizatzen ditu Chinaclaren mesedetan, ingurumena eta iraunkortasuna babesteari arreta berezia eskainiz. Besteak beste, Moisesek kafea kentzeko makina ekologiko moderno bat jarri du, ahalik eta ur gehien aurrezteko. Adibidez, 46 kg-ko kafe-gerezi sorta bat xehatzeko 120 litro behar ziren bitartean, orain 40 litro erabiltzen ditu. Prozesatzeko erabiltzen den ur guztia erabat iragazten da naturara itzuli aurretik, bertako ur-iturrien garbitasuna zainduz. Gereziak heltze-puntu optimoan biltzen dira, eta mozkinera eramaten dira, urez betetako andeletan jartzeko, despulpatzeko makinatik igaro aurretik. Mamia atera ondoren, mukilagoa itsatsita duten aleak hartzidura-andeletan jartzen dira 16 orduz; Marysabelek eta Moisesek "hartzidura lehorra" deitzen diote horri. Ordu horiek igarotakoan, kafea garbigailu mekanikoekin garbitzen da, mukilagoa kentzeko. Hori egin ondoren, ale hezeak patioetara pasatzen dira 6 ordu inguru presekatzeko. Ondoren, zaintzaileetara (lehorgailu mekanikoetara) joaten da 70 orduz, emaitza hobeak lortzeko lehortze-prozesu motela eta homogeneoa izateko. Grain-Pro poltsetan jarri ondoren, kafeak homogeneizazio hobea lor dezan eta nahi den hezetasuna manten dezan. Atsedenaldiaren ondoren, uzta bildu osteko tratamendu guztia eta esportaziorako prestaketa finkan bertan egiten da.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen