text.skipToContent text.skipToNavigation

Hegaluze-solomoak oliba-oliotan, Ezpeletako piperrarekin (220 gr)

7,75 €

Eskainia:  Bask Selekt Lezama
Iparraldeko hegaluze-solomoak, arretaz aukeratuak, kalitate handiko oliba-olioa eta Ezpeletako piperra gehitzen zaizkienak.

Gehiago jakin...

Kopurua
Hegaluze-solomoak oliba-oliotan, Ezpeletako piperrarekin (220 gr)
7,75 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Itzuli

doan Produktu honen doako itzulketa bermatzen dugu

Informazio gehiago Hegaluze-solomoak oliba-oliotan, Ezpeletako piperrarekin (220 gr)

Iparraldeko hegaluze-solomoak, sabelaldearen ondoan, arrain honen zatirik nobleentzat hartzen dira. Arraina mozteko, arrainaren luzetarako noranzkoari jarraitzen zaio, izterren erdiko eta barruko zatietatik abiatuta. Zaporea delikatua du eta testura trinkoa. Entsalada pintxo apartak prestatzeko erabil daitezke, baina plater nagusi aberats eta gustagarria ere izan daiteke. ZER DA ESPELETTE EDO EZPELETA PIPERRA? XV. mendearen amaieran, Hego Amerikatik Euskal Herriko Kostaldera iritsi zen sendabelar gisa. XVII. mendean, Ipar Euskal Herriko Espellette hiribilduan hasi zen landatzen, eta hari eman zion izena. Lehortze-denboran urdaiazpikoak estaltzeko erabiltzen zen. Oso piper usaintsua da, piperbeltza gainditzen ez duen puntu mingarria du, eta oso estimatua da munduko gastronomian. C, B6 eta K. bitamina iturri handia duen produktu baten aurrean gaude. Asko dira Ezpeletako piperrarekin aromatizatzen diren platerak, hala nola Marmitakoa, Piperrada, Axoa. Baina, era berean, pasta italiarraren, barazkien edo patataren zaporea nabarmendu dezake, besteak beste. Ezpeletako piperra produktu ezin hobea da arrain-plateretarako, pikantearen zapore hain leunak ezin hobea egiten baitu produktuari ukitu bereizgarria emateko.