text.skipToContent text.skipToNavigation

Onenako tajine | 85 g.

Kopurua
Onenako tajine | 85 g.
5,50 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Onenako tajine | 85 g.

Tajine: Marokoko/Arabierazko Sukaldaritzaren Arima Tajine (edo Tanjia) espezie-nahasketaren eta Marokon astiro egosteko erabiltzen den buztinezko tresnaren izena da. Onenako espezien nahasketa (85 gr) plater horren esentzia harrapatzeko diseinatuta dago, zapore gozoen eta gazien arteko harmoniagatik ezaguna. Profil aromatikoa: nahasketa beroa, gozoa eta usaintsua da, Afrikako edo Asiako beste sukalde batzuek bezain mina ez dena. Jengibrea, kanela, kominoa eta azafraia/kurkuma bezalako espezien konbinaziotik dator. Kristalezko ontzia: 85 gramoko kristalezko potozko formatua ezin hobea da espezien olio esentzial lurrunkorrak babesteko, zaporea eta aroma erabilera bakoitzean indartsuak direla bermatuz. Erabilera-jarraibideak (egosketa motela eta itsasketa). Tajine nahastea ezin hobea da astiro egosteko (Tajine tresnan, eltze motela edo su baxuan). Marinatua: Tajine espezia kopuru oparoa oliba olioarekin, baratxuri xehatuarekin eta limoi zukuarekin nahastu. Igurtzi haragia (arkumea edo oilaskoa) eta utzi gutxienez 2 orduz marinatzen, edo idealki gau osoan. Sofritua: Janaria prestatzean, espeziak olioan hozten ditu labur, haragia eta likidoa gehitu aurretik. Honek aromak "pizten" ditu. Osagarriak: Tajine platerak fruta lehorrekin (belarri-babesak, mahaspasak, datilak) eta fruitu lehorrekin (almendrak, sesamoak) aberasten dira. Osagai Klabeak eta Zapore Notak (Konposizio Tipikoa) Tajine nahastea konplexua da eta alda daiteke, baina espezia beroen orekan oinarritzen da: Osagai KlabeaFuntzio Nagusia SaborCúrcuma/JengibreKolore-ekarpena, berotasuna eta zapore apur bat zitriko/pikantea. Comino/CilantroOinarri gazirako funtsezkoak diren ohar lurtar eta freskoak. Canela/Nuez MoscadaTajineko ukitu gozo eta beroaren ekarpena. Piperbeltz beltza/CayenaPikante-ukitu sotila (beste nahasketa batzuetan baino askoz ere nabarmenagoa). Piperrauts gozoaKolore bizikoa eta gozotasun ketua. Gourmet uztarketa eta erabilera gomendatuak Erabilera nagusiaPrestatzeko gomendioaJustifikazioaArkumearen gisatuaArkumearen tajinea datilekin, aranekin eta almendrekin. Arkumearen zapore sendoa kanelaren berotasunarekin eta fruta lehorraren gozotasunarekin osatzen da, haragia samurra eta aromatikoa izan dadin. Oilasko-tajine hegaztiak limoi konfitatuarekin eta olibekin. Konbinazio klasikoa da, eta nota zitrikoa erabiltzen du hegaztiaren aberastasuna mozteko, aromak espezia beroetara nabarmenduz. Barazkijalea/beganoaKuskusa barazki eta garbantzuekin edo dilistak barazkiekin erregosita. Tajineren nahasketak janari aberats eta exotiko bihurtzen du lekale edo barazki plater sinple bat. Edariaren uztarketaArdo beltz gaztea eta afrutatua (Gamay edo Pinot Noir arina) edo Mentako tea. Ardo beltz arinek, tanino oso leunak eta azidotasun onekoak dituztenek, ez dute kanelarekin edo frutaren gozotasunarekin talka egiten. Mendazko tea uztartze tradizionala da.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen