text.skipToContent text.skipToNavigation

Onenako zaatarra | 50 g.

Kopurua
Onenako zaatarra | 50 g.
5,50 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Onenako zaatarra | 50 g.

Zaatar: Sortaldeko Ongailu Magikoa Zaatar espeziea ez ezik, Sortaldeko eskualdeko (Libano, Siria, Jordania, Palestina) sukaldaritzaren zutabe bat ere bada. Onenaren nahasketak (50 gr) gozagarri honen esentzia harrapatzen du, eta funtsezko lau elementuren konbinazio orekatuagatik nabarmentzen da: Belar aromatikoak: Nagusiki ezkaia (Thymus capitatus) edo oreganoa, nota indartsu eta belarkara ematen dutenak. Sesamo txigortua: testura karraskaria eta fruitu lehor txigortuaren zaporea ematen du. Zumakea (Sumac): Kolore gorri granateko espezia honek Zaatarren ukitu zitriko eta azido apur bat bereizgarria ematen du. Irten: zapore guztiak indartzeko. Kristalezko ontzia: 50 gramoko kristalezko potozko formatua funtsezkoa da sesamoaren txigortua eta zumakaren eta ezkaiaren olio esentzialak kontserbatzeko, freskotasuna bermatuz. Erabilera tradizionalak eta sukaldaritzako moldakortasuna Zaatarraren bertute nagusia haren moldakortasuna da. Gosaritik afarira arte erabiltzen den espezia da: Olioa eta ogiarekin (Man 'oush): Modurik klasikoena Zaatar oliba-olioarekin nahastea da (pasta bat sortu arte) eta nahasketa hau pitazko ogiaren edo ogi lauaren gainean igurztea laberatu aurretik. Esnekietan: eskuzabal hautseztatua labneh (jogurt gazta), jogurt greko edo gazta freskoen gainean. Jakia: Hummus, Baba Ghanoush edo oilaskoa eta arrainak labean prestatzeko azken ukitua emateko. Funtsezko osagaiak eta zapore-profila (konposizio tipikoa) Osagai nagusiaZapore-ekarpena eta ehunduraEzkaia/OreganoaBelar-zaporea, indartsua eta beroa. Sesamo txigortuen haziakTestura karraskaria eta intxaur nota. Zumakea (Sumac) Nota zitrikoa, azidoa eta pixka bat afrutatua. Zaporea indartzen duen gatza. Zaporearen profila herbala da, txigortua, eta amaiera zitriko freskagarria du, pikatzen ez duena. Uztarketa Gourmet eta Erabilera Gomendio NagusiaPrestatzeko GomendioaJustifikazioaOgi Laua (Pita) Oliba-olioarekin nahastea (pasta bat sortuz) eta ogi lauan laberatzea (Man 'oush). Ogi labetuaren berotasunak sesamo txigortuaren eta ezkaiaren aroma areagotzen du. Barazkiak labeanPatata, kalabazin edo berenjenen gainean hautseztatua, laberatu edo erre aurretik. Zaatarrak zapore konplexua eransten dio barazkien sinpletasunari eta nota azidoak karamelatzen laguntzen du. Arrain zuriakLupia edo urre-kolorea plantxan botatzera edo hautseztatzera. Azidotasunak eta ukitu herbalak oso ondo osatzen dituzte arrain zuriaren zapore sotil eta koipetsuak. Ardo zuri lehorra eta minerala (Assyrtiko grekoa edo Verdejo de Rueda) edo Menta tea uztartzea. Zuri mineralak Zaatarren nota gazi eta zitrikoarekin lerrokatzen dira; tea, berriz, akonpainamendu tradizionala da.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen