text.skipToContent text.skipToNavigation

Mahoi gazta ondua JDB Nicolás Cardona

Kopurua
Mahoi gazta ondua JDB Nicolás Cardona
8,99 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Mahoi gazta ondua JDB Nicolás Cardona

Izena: Gazta heldu koipetsua Kategoria: Olioarekin eta piperrautsarekin findutako pasta prentsatuko gazta Esne mota: Behi-esnea Animalia-arraza: Holstein Frisona Esnearen tratamendua: Esne gordin koagulatzailea: Animalia-gatzagia (tradizionala) Fintzeko denbora: 6-8 hilabete Formatua: 230 Gr. Gutxi gorabehera. Egilea/Afinatzailea: 9 ekoizle pailazo/Quesos Torralba Elaborazioaren kokapena: Hainbat kokaleku, Menorca, Balear Uharteak Afinatuaren kokapena: Alaior, Menorca, Balear Uharteak. Pasta gogorreko gazta hau sentsaziodun mendi errusiar bat da. Adrenalina hutsa da. Profil heterogeneoarekin, bihotz gogorra eta hotza du, usain bizikoa eta zaporeen kontzentrazio harmoniatsua. Bertan toffee, gozoki edo umami notak nabarmentzen dira. Lurrazalera hurbildu ahala (piperrautsaren kolore gorrixka nabarmentzen da bertan), testura urgarriagoa bihurtzen da, baita krematsua ere, fintzeko denboraren arabera, eta aromaren konplexutasuna eta zaporeak konplexuagoak bihurtzen dira. Mahoizko gazta tradizionala ore azidoa eta ur txikiagoko jarduerarekin lortzen saiatzen da. Entzima-jarduera nabarmenagoa garatzen laguntzen zuen gertaera horrek, eta profil heterogeneoko gaztak eragiten zituen, askoz konplexuagoak ehunduraren eta aromen ikuspegitik. Horregatik, hain prozesu garrantzitsua da pailazoen ustiategietan gazta aukeratzea. Hori da, hain zuzen ere, antzinako gazten profila mantentzen duen gazta lerro baten eta egonkordutako pastetatik hurbil dauden gazta industrial berrien artean dagoen aldea ulertzeko gakoa. Nicolas Cardona EKOIZLEA mahoi-gaztaren afinatzaile familia baten hirugarren belaunaldia da, eta gaur egun, Rosa Gornés emaztearekin batera, familiaren proiektuari jarraipena ematen diote. Bere gaztandegia Torralba deitzen da, sortzailearen izena aipatzen duena, "Bep de Torralba". Barnealdeko herri batean dago, Alaiorren, mahoitik 12 km eskasera, eta dozena bat abeltzain txikiren elaborazioez elikatzen da. Abeltzain horiek astero egiten dituzte gaztak, Cardona familiaren kobazuloetan behar diren zaintzak jaso ditzaten, eta, horrela, nahi den kontsumo egoera optimora irits daitezen.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen