text.skipToContent text.skipToNavigation

Turroia Mandarina eta Yuzurekin

13,50 €

Eskainia:  Bask Selekt Lezama
Turron Artesano Vasco, Rafa Gorrotxategik egina, boilur zuria mandarina eta yuzu erabiliz. Gorrotxategin boilur zuri delikatu batekin egiten dute turroia, eta horri Yuzu mandarina ukitua gehitzen diogu, zapore harrigarria lortuz.

Gehiago jakin...

Kopurua
Turroia Mandarina eta Yuzurekin
13,50 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Itzuli

doan Produktu honen doako itzulketa bermatzen dugu

Informazio gehiago Turroia Mandarina eta Yuzurekin

Rafa Gorrotxategiren Turrón con Mandarina y Yuzu filmak bi sari handi lortu ditu: Nazioarteko Txokolate Saria awards 2020: Zilarrezko Nazioarteko Saria txokolate awards 2020 special: Classic Erosi Bask Selekt Turrón de Trufa blanca con mandarina y yuzu Ideia bikaina da, Rafa Gorrotxategi turroia Trufa zuria mandarinarekin eta yuzu lanarekin Gorrotxategi familiak artisau erara ekoitzitako egile turroia baita. Turroi artisau hau txokolate zuriarekin, esnegainarekin, kakao-gantzarekin, mandarina-orearekin, azukrearekin, mandarina-likorearekin, almendrarekin, arrautza-zuringoarekin, gurinarekin, txokolate beltzaren estaldurarekin eta yuzu-arekin (zitriko japoniarrak) egina dago. Zergatik Rafa Gorrotxategi? Gorrotxategi familiako hirugarren belaunaldia da Rafa Gorrotxategi. Haurtzarotik labeen eta pastel-mahuken artean bizi izan da. 24 urte zituela, Jose Mari Gorrotxategi aitarekin lantegian ukondoz lan egiten zuen, eta gozogintza eta txokolategintzako hainbat ikastaro egin zituen Alemanian, Frantzian eta Espainian. Ospe handiko gozotegi anitzetan trebatu zen, eta horien artean daude Pastelgintzan eta Txokolategintzan munduko onenetako hiru: Antonio Escribá (El Mago del Chocolate) Bartzelonan, Robert Linxe (Maison du Chocolat) Parisen eta Paco Torreblancaren Totel gozotegia Eldan (Alacant). 1993. urteaz geroztik, gozotegiko lantegi txikiaren agintea hartu zuen, familiaren urratsei jarraituz, tradizioan eta artisautzan. 2016an abentura berri bati ekin zion, Rafa Gorrotxategi 1680 enpresa sortuz. Rafa Gorrotxategiren apustu berri hau aurrerapauso bat da kalitatean eta berrikuntzan. Artisau-gozogintza goi mailako gastronomiara eraman nahi duten produktu eta uztarketa berriekin harrituko gaitu. Rafa Gorrotxategik gozatu egiten du inguruko guztiei bere esperientziak eta ezagutzak ezagutarazten, eta gastronomiaren mundua hobetzeko proposamen guztietan parte hartzen du. Rafa Gorrotxategi ere bada: Tolosako Babarrunaren Kofradiaren Sortzailea, Oñatiko Txokolatearen Klaxk Kofradiaren Sortzailea, Gasteizko Andre Maria Zuriaren Kofradiaren Kofradea, 1613an Cererosek sortua, Bilboko Txokolatearen Lagunen Ohorezko Kofradea eta, azkenik, Gastronomiaren Euskal Kofradiaren Ohorezko Kofradia. Bestalde, kakaoaren eta txokolatearen historiari buruzko hitzaldiak ematen ditu, eta gozogintzako ikastaro bat eman zien Gasteizko Gamarrako Eskolako irakasleei. «Txokolatea» filma egin du, eta zuzendaria, protagonista eta ekoizlea izan da. Tolosa Gourmeten ordezkaria da. Azkenik, Rafak urteak daramatza erakusten goi mailako txokolategiak ez duela misteriorik berarentzat, eta orain goi mailako gozotegiak ere ez.