Pasatu sagua irudiaren gainetik zooma egiteko
OROIMENAREN ZAPOREAK, ARRASTOA UZTEN DUTEN MARKAK
23,95 €

Doako bidalketa
Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua
Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Itzuli
doan Produktu honen doako itzulketa bermatzen dugu
Informazio gehiago OROIMENAREN ZAPOREAK, ARRASTOA UZTEN DUTEN MARKAK
Zer dakite oroitzapenek? Inoiz idatzi ez den liburu liluragarria, elikatzen eta hazten garen marken jatorrian eta historian lehen aldiz sakontzen duena. Bidaia intimo hau, historikoa eta soziala aldi berean, hondartzan hasi eta amaitzen da. Bertan, egileak 50eko hamarkadaren erdialdean Marokoko hondarretan egin zuen lehen askaritik 80ko hamarkadako Costa Bravara eramaten gaitu, Ferran Adriak El Bulli jatetxeko sukaldearen zuzendaritza hartzen duen egunera. Fernando Ruiz-Goseascoecheak umorez betetako bere kontakizunean, jaten eta edaten genituen produktuen markei buruz jakin nahi dugun guztia kontatzen du: non jaio ziren, nortzuk sortu zituzten, zer gertatu zen Gerra Zibilean, marka desagertu zen, multinazional batek xurgatu zuen edo oraindik bizirik dagoen. Biografia gastronomiko, pertsonal eta kolektibo zabala. Bertan, Euskal Herriko gosariak, Andaluziako askariak, Madrilgo bazkariak, freskagarriak, aperitiboak eta garagardoak Tarragonako hondartzetan, Empordako egonaldiak eta Bartzelonako gabonak erakusten ditu. Espainiako trantsizio politiko betean kokatzen da, etxeetako eta kaleetako trantsizio gastronomikoaren errepaso liluragarria egiteko; Kataluniako sukaldaritza berritik euskal sukaldaritza berrira, nouvelle couisinetik pasatuz, eta penintsulako sukaldaritza eraldatu zuten protagonisten koordenatuak agerian uzten ditu. Liburuak Ignacio Medinaren hitzaurrea eta Mauro Entrialgoren epilogoa ditu.